Bezár
2373_header.jpg
croppedimg_1149041794.jpeg
croppedimg_98194284.jpeg
croppedimg_1014668064.jpeg
croppedimg_1595313702.jpeg
croppedimg_966795933.jpeg
croppedimg_1095661129.jpeg

Babos póréhagymaleves


Babos póréhagymaleves

Recept információ:


    Megnézte:
    Fő számára:
    Elkészítési idő:

4445
4 személyre
120 perc

Elkészítés:


A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom.


Hozzávalók:


- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
- 2 babérlevél
- 1 szál póréhagyma
- 4 dkg vaj
- 2 evõkanál liszt
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors



Még több recept








A cégünk adatokat nem tárol, harmadik félnek személyes adatokat nem ad át,
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.


    Szállás tipus

  1. Apartman

  2. Szezon

  3. Elő- és utószezon
  4. Főszezon